Rommetom Anton

Datum 02/02/2020 -
Tijden 14.11 -16.11 uur
Locatie Den Enghel, Grote Markt Bergen op Zoom
Toegangsprijs €5,00 0f twee LeutNeutbonnen
Kaartverkoop online en aan de deur
Organisator Stichting Anton van Duinkerken Nu
Website www.antonvanduinkerken.nu

Het is niet overdreven om Anton van Duinkerken de peetoom te noemen van de Bergse Vastenavend. Met zijn Verdediging van Carnaval brak Van Duinkerken in 1928 een lans voor het vastenavondfeest. En na de oprichting van de Stichting Vastenavend in 1946, was Van Duinkerken verschillende keren te gast in het Krabbegat. Voor zijn verdiensten werd hij geridderd in de Orde van de Gouden Krab en benoemd tot Krabbengeneraal. Bekend is zijn uitspraak tijdens kroegentochten, op de vraag of hij iets wilde drinken: "Volgaarne, gaarne vol!"

Op 2 februari organiseert Stichting Anton van Duinkerken Nu een bijeenkomst die in het teken staat van Anton van Duinkerken en de Bergse Vastenavend. De bijeenkomst vindt plaats van 14.11 tot 16.11 uur in Den Enghel aan de Grote Markt in Bergen op Zoom.

Tijdens deze leutige middag komt Prins Nilles III met zijn gevolg een saluut brengen aan de Krabbengeneraal. Pieter Huygens spreekt over de band tussen Anton van Duinkerken en de Bergse Vastenavend. Bernard Asselbergs (jongste zoon van Anton van Duinkerken) spreekt over zijn vaders voorliefde voor het Bergse volksfeest en zijn jeugdherinneringen hieraan. Emiel Wilbrink zal de middag in goede banen leiden en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door Troep '71.

U kunt zich via de website van Stichting Anton van Duinkerken Nu aanmelden voor de bijeenkomst. Uiteraard is het ook mogelijk om uw kaartje op 2 februari aam de deur te kopen. Ze kosten vijf euro per stuk (of twee LeutNeutbonnen). Naast de entree krijgt u hiervoor een uniek aandenken.