Voorjaarswandeling op Landgoed De Hertgang

Datum 08/03/2020 -
Tijden 14.00
Locatie Klaverblokken 18 in Halsteren
Toegangsprijs 4,50
Kaartverkoop Bezoekerscentrum Landgoed De Hertgang
Organisator Stichting Landgoed De Hertgang
Website www.dehertgang.nl
E-mail hertgangpubliciteit@hotmail.com
Telefoon 0611530469

De lente begint op De Hertgang!

 

De meteorologische lente begint op 1 maart en op Landgoed De Hertgang in Halsteren is het bewijs daarvan al goed te zien. Ontdek tijdens de speciale voorjaarswandeling hoe de natuur ontwaakt na de winter.


Op zondag 8 maart neemt de gids u mee tijdens een rondleiding door de tuinen en het arboretum van het landgoed, dat bijna zes hectare groot is. Wat valt er te zien? Bolgewassen zoals de Sneeuwroem (Chionodoxa) die, je zou ’t niet zeggen, behoort tot de aspergefamilie. Sneeuwklokjes (Galanthus) natuurlijk, grote witte vlakken zijn zichtbaar tussen de nu nog kale bomen en struiken.

De krokussen zullen grotendeels uitgebloeid zijn, maar de kleine smeerwortel (Symphytum grandiflorum) laat z’n witte bloemen volop zien. De papierstruik (Edgeworthia chrysantha) bloeit voordat het blad zich vormt in februari-maart met heerlijk geurende, zijdeachtige bloemen. De kleur van de bloemen wordt al verraden door de toevoeging ‘Chrysantha’ dat ‘met goudgele bloemen’ betekent.

De plant vindt zijn oorsprong in het Himalaya gebied, China en Japan, maar hier op De Hertgang doet hij het ook prima. Als het meezit bloeit tijdens deze voorjaarswandeling de magnolia en laat de camelia ook al de eerste bloemen zien.

Zin gekregen in zo’n leuke voorjaarswandeling? Komt dan naar Landgoed De Hertgang. Geopend op 8 maart om 14.00 uur, en dan start ook de rondleiding met de gids. De toegang bedraagt € 4,50 inclusief koffie of thee. Vooraf wel even aanmelden via hertgang@planet.nl of 0164-68 38 01. Kinderen tot 12 jaar hebben, onder begeleiding, gratis toegang. Voor kinderen is er trouwens ook het een en ander te doen, want er zijn diverse klim- en speeltoestellen in het bosgedeelte.


Na de wandeling kunt u in het Bezoekerscentrum genieten van koffie of thee, al dan niet met appeltaart. Daar draait ook de diapresentatie die de vier jaargetijden op ‘t landgoed laat zien. U vindt De Hertgang aan de Klaverblokken 18 in Halsteren. Voor meer informatie over het landgoed: kijk op www.dehertgang.nl.

Evenementenkalender