Explosie De Linie blijkt aanslag met anti-tankgranaat

BERGEN OP ZOOM – De woning op woonwagenkamp De Linie, die zondag is getroffen door en projectiel, blijkt bestookt met een anti-tankgranaat. Dat heeft de politie vanmorgen bekend gemaakt. Vermoedelijk gaat het om een gerichte aanslag. De wagen wordt bewoond door een echtpaar, dat zondagmorgen om vijf uur werd opgeschrikt door de explosie. Bij de granaatinslag zijn geen gewonden gevallen.

"Al vrij snel werd uit sporenonderzoek duidelijk dat het om een granaat gaat", aldus politiewoordvoerder Alwin Don. Vanwege het belang van het onderzoek kan hij niet ingaan op technische details. De 56-jarige bewoner zou een bekende van de politie zijn. De man zou bewust informatie achterhouden en daarmee het onderzoek belemmeren. "Hij geeft onvoldoende openheid van zaken", zegt Don. Het is niet duidelijk waarom het slachtoffer zich zo zwijgzaam opstelt. "De bewoner heeft aangifte gedaan omdat hij feitelijk niet anders kon. Verder wil hij weinig zeggen."

Geen gevaar voor de omgeving

Het woonwagenkamp ligt vlakbij een woonwijk en wordt omringd door sportaccomodaties en bedrijven. Volgens Don is er geen gevaar voor de directe omgeving geweest. De omgeving van het kamp wordt nu onderzocht maar dat heeft geen gevolgen voor de omwonenden en het doorgaand verkeer. "De straten zijn gewoon bereikbaar." Inmiddels heeft ook burgemeester Frank Petter zijn bezorgdheid uitgesproken over de gebeurtenissen. De burgervader heeft laten weten het "een goede zaak te vinden dat het onderzoek zo voortvarend wordt opgepakt."

Getuigen gezocht

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets hebben gezien, in de nacht van zaterdag op zondag, "Weet u meer over het incident of heeft u andere informatie, die de politie in dit onderzoek kan helpen? Bel dan: 0900-8844. Belt u liever anoniem: 0800-7000."

Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant