Facebook actie om voormalige Goudbaard bewoners te helpen

BERGEN OP ZOOM – Bianca van Tillo zag op Facebook discussies ontstaan over de vraag of de persoonlijke en soms behoorlijk nare gevolgen van de brand de schuld waren van individuele bewoners, als ze niet de juiste verzekeringen hadden. Zij vond dat je mensen in nood gewoon moet helpen en richtte er een pagina voor op. In no time kwamen de eerste reacties.

Het is niet de eerste keer dat Bianca, samen met haar dochter Anouska, een stadgenoot helpt na een brand. Ze vertelt: "Zo'n drie jaar geleden brandde er een woning volledig af en stond er een gezin ineens op straat, Ook toen hebben we een actie opgezet en heel veel spullen opgehaald, waarmee we die mensen op weg konden helpen bij een nieuwe start. Dat willen we heel graag ook nu doen voor de mensen van Goudbaard."

Via de openbare Facebook groep die Bianca in het leven riep kunnen mensen zich melden als ze op enigerlei wijze hulp kunnen bieden. Te denken valt aan huisraad, kleding of meubilair maar ook als mensen willen helpen met klussen of tijdelijke opslagruimte beschikbaar hebben zijn ze zeer welkom. Natuurlijk zijn ook de gedupeerden van harte uitgenodigd zich te melden. Dat kan anoniem, vertelt de initiatiefneemster, die verbaasd is over de vele reacties die ze na een dag al kreeg. Ze vertelt ook dat zij en haar dochter nog contact hebben gezocht met Stadlander en daar hebben geïnformeerd of de Scheldeflat niet tijdelijk als opvang kan worden ingezet. Dat is volgens de corporatie echter niet mogelijk, al spraken ze hun sympathie uit voor de betrokkenheid.

Wie denkt te kunnen helpen wordt vriendelijk verzocht om zich te melden via Facebook. Klik op deze link voor de betreffende pagina.