Feest in Jacquelineflat met 100-jarige mevrouw Graafmans-Henning

BERGEN OP ZOOM – Officieel heet ze Suzanne Graafmans-Henning maar meestal werd ze Sanneke genoemd. En op 24 december vierde ze haar honderdste verjaardag, met veel visite, taart en natuurlijk felicitaties van de gemeente. Wethouder Ad Coppens, in zijn rol als locoburgemeester, was er om feliciaties en een mooi boeket aan te bieden.

Kleindochter Suzanne Clement -inderdaad naar haar oma vernoemd- vertelt over de jarige: "Ze is geboren aan het Geertruidaplein en dus een echte Bergse. Heeft alleen een paar jaar in de tanteLouise-locatie De Vossemeren gewoond maar is gelukkig al weer twee jaar hier. Dat is voor haar dochters, waaronder mijn moeder, wel fijn. Als je geen auto rijdt, is in Nieuw-Vossemeer komen nog best lastig."

Liefdevol

Sanneke was getrouwd met Toon Graafmans, heeft drie dochters en inmiddels zelfs al drie achterkleinkinderen. Ze kent ze allemaal bij naam en vindt het leuk ze te zien. Voor haar leeftijd is ze nog best actief, alleen het horen gaat wat slecht. Dat weerhoudt haar echter niet om nog mee te doen aan het zangkoor en geregeld bij de activiteiten in de zaal van de Jacqueline aan te schuiven. "Vroeger was ze kindermeisje", aldus haar kleindochter. "Al zouden we dat nu oppasmoeder noemen." Ze heeft aan Sanneke altijd een hele aardige, oprecht geïnteresseerde oma gehad, laat ze zichtbaar liefdevol weten. Dat verklaart vast de volle zaal, vol zichtbaar blije mensen die de 100-jarige kwamen feliciteren.