Feest Spado begonnen met de jeugd

BERGEN OP ZOOM – Tijdens het jubileumfeest van Spado werd de jeugd zeker niet vergeten. Alle bowlingbanen in De Zeeland waren zaterdagochtend bezet door de jeugdleden van 4  tot 15 jaar.

Maurice Huijs, coördinator baanatletiek, en zo’n 12 trainers begeleidden de allerkleinsten deze keer op een ander soort baan; de bowlingbaan welteverstaan. Maar liefst 150 pupillen van Spado vierden het 60-jarig bestaan bij ’t Bergse bowlingcentrum. Ieder uur ontving Spado 50 leden in de leeftijd van 4-15 jaar. De vereniging maakte bewust geen leeftijdsindelingen om broertjes en zusjes de gelegenheid te geven om er samen bij te kunnen zijn, liet Steven van Broekhoven namens de sportclub weten.

De vereniging heeft een zeer grote groep jeugdige leden vanwege de grote aantrekkingskracht in de regio, met een straal van maar liefst 40 km voor atletiek liefhebbers. "Kinderen kunnen bij Spado hun talent spelenderwijs ontwikkelen, zonder prestatiedruk. dat zorgt voor deze aantrekkingskracht", zegt Maurice Huijs trots over ‘zijn’ clubje.

Artikel en foto: Mireille Hoetelmans

Meer foto's zien? Klik hier.