Festivalweekend bij de opening van Blokstallen 3

BERGEN OP ZOOM – De Blokstallen 3 worden nu verbouwd tot ruimtes voor het centrum voor cultuur. De bedoeling is dat alles begin maart klaar is en dat wil Stichting Facilitair Bedrijf niet ongemerkt voorbij laten gaan. In het weekend van 5 en 6 maart 2016 gaan de deuren wagenwijd  open voor het publiek. Er wordt van alles georganiseerd, met op het buitenterrein bij het Wilheminaveld een festivalterrein.

Met de “Kick-off” luidt het Facilitair Bedrijf meteen het evenementenseizoen 2016 in. De organisatie ziet dit dan ook als een mooie gelegenheid om aandacht te vragen voor de activiteiten van allerlei clubs uit het culturele veld. Ook maatschappelijke organisaties, sportverenigingen, jeugd- en seniorenclubs zijn uitgenodigd om deel te nemen. Om dit te onderstrepen wordt onder meer samengewerkt met het JOC, Gebouw-T, turnvereniging Genie, rsg ‘t Rijks en CKB-Bergen op Zoom.

Gevarieerd programma

Vrijdag 4 maart is er programma voor genodigden en het daaropvolgende weekend is iedereen van harte welkom. Stichting Facilitair Bedrijf wil een open podium bieden aan de vele verenigingen uit de gemeente.
Iedere club die zich wil presenteren is welkom om mee invulling aan het programma te geven. Zij kunnen zich aanmelden via e-mail. Het moet leiden tot een gevarieerd programma voor een zo breed mogelijk publiek, met ook een buitenpodium voor optredens en kraampjes voor organisaties die zich willen promoten, bijvoorbeeld voor ledenwerving of de presentatie van hun activiteiten. Natuurlijk wordt er tevens aan de inwendige mens gedacht, met loungecafés voor een hapje en een drankje, waarbij elkaar ontmoeten centraal moet kunnen staan.

Bedankje

Het programma loopt zowel op zaterdag 5 maart als zondag 6 maart van 11:00 tot 18:00 uur. Het bestuur van het Facilitair Bedrijf wil met deze gratis kick-off haar dank uitdrukken aan iedereen die heeft bijgedragen aan de realisatie van dit 'nieuwe cultuurhuis'. In hun persbericht vertellen ze: "Blokstallen 3 wordt een hotspot in onze laagdrempelige ondersteuning van verenigingen, stichtingen, instellingen en clubs. Een prima uitvalsbasis voor al uw evenementen."

Afbeeldingen: Stichting Facilitair Bedrijf