Flinke brand in Bergs natuurgebied

BERGEN OP ZOOM – De brandweer is zaterdagavond rond 21.00 uur met veel en groot materieel uitgerukt naar de Mastendreef, aldus de meldingen. Volgens Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant was er een flinke natuurbrand gaande.

De ene na de andere 112-melding kwam binnen rond 21.00 uur, over politie en brandweerwagens die met grote spoed uitreden naar de Mastendreef. Op Twitter meldde een bericht van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant dat het een zeer grote heidebrand betrof.

Drone en helikopter

Om een goed overzicht te krijgen van de brand, werden een drone en een politiehelikopter ingezet, aldus Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Uit de nodige social media reacties werd al snel duidelijk dat de rook maar met name geur van de brand tot ver in de stad waar te nemen bleken.

Het is op z'n minst verdacht te noemen dat aan beide zijden dan de Mastendreef brand is ontstaan. Ook uit de omliggende gemeenten kwamen brandweerwagens toegesneld om te helpen bij het blussen. Iets na 22.00 uur liet Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant weten dat de brand onder controle was, met als toevoeging dat er voorlopig mensen van de brandweer present blijven om te voorkomen dat het toch weer aanwakkert.


Foto's 1 en 2: Saskia van der Zanden, foto 4: Conny van Luijt