Flinke hoeveelheid kweekmateriaal gevonden in woning

BERGEN OP ZOOM – Toezichthouders van de gemeente Bergen op Zoom komen donderdagmiddag een verdachte situatie tegen bij een woning aan Kervinkpolder. Een 37-jarige man uit het Poolse Jarocin is door de politie aangehouden. Hij wordt verdacht van het opzetten van een hennepkwekerij.

De gemeenteambtenaren ontdekken tijdens een controle dat in een niet bewoond pand iemand illegaal aanwezig is. Op het moment dat de controleurs rondom de woning lopen verlaat deze persoon snel de woning. De toezichthouders besluiten de woning vanaf een afstand te observeren. Rond 16.00 uur zien zij een garagedeur naast de woning opengaan. Vervolgens rijdt er een auto weg. 

Henneplucht

Om de identiteit van de bestuurder vast te stellen wordt de auto gevolgd en op de Laan van Reimerswaal staande gehouden. In de auto zitten in totaal vijf personen. Omdat uit het voertuig een sterke henneplucht ontsnapt, wordt bij de meldkamer van de politie om assistentie gevraagd. Intussen kan niet voorkomen worden dat vier inzittende er van door gaan. Opgeroepen agenten constateren dat de bestuurder gesignaleerd staat voor de afname van DNA. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Doorzoeking woning

Vervolgens zijn agenten de woning aan de Kervinkpolder binnengegaan. In de bijkeuken is een grote hoeveelheid goederen aangetroffen die gebruikt kan worden voor hennepkweek. Ook wordt op de bovenverdieping een kwekerij in aanbouw gevonden. Alle kweekspullen zijn in beslaggenomen. Naar de vier gevluchte verdachten wordt nog gezocht. De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld.

Bron: Politie.nl