Forum ook hier grootste, Ton Linssen is er blij mee

Ton Linssen (inzetje bovenin) is blij! Twee mensen van zijn lijst; Maikel de Bekker (links) en Camiel van der Meeren (rechts), komen naar alle waarschijnlijkheid op de definitieve lijst van de FVD vertegenwoordiging in de provincie. (foto's: Lijst Linssen)

BERGEN OP ZOOM – Het stof van de verkiezingsstrijd is inmiddels gaan liggen en de uitslagen zorgen her en der voor flinke aardverschuivingen. Grote winnaar is bijna overal Forum voor Democratie. Zo ook in onze gemeente, tot grote vreugde van Ton Linssen. Twee van 'zijn' mensen staan op de provinciale lijst.

Nationale media als het NRC beschrijven de uitslag als een 'monsterzege' voor het FVD. Zeker is dat er in de provinciale en landelijke politiek het één en ander gaat veranderen. Toch is ook lokaal de vreugde groot bij een deel van de kiezers en politici. Waar anderen treuren om soms flinke verliezen, vieren de winnaars hun opkomst. In onze provincie is de VVD de grootste gebleven en het FVD met één zetel minder vanuit het niets als tweede geëindigd. SP en D66 verloren het meest.

In deze regio en gemeente scoorde Forum gemiddeld hoger dan elders in de provincie. In Bergen op Zoom laat het FVD de VVD dan ook achter zich, met op de derde plaats het CDA. De twee gevestigde partijen leverden bovendien in en kregen dus minder stemmen dan vorige keer.

'Ook goed voor ons'

Lokale politicus Ton Linssen kan zijn geluk niet op, laat hij onder meer op Facebook weten. Twee Bergenaren uit zijn lokale partij staan op de provinciale FVD lijst: Camiel van der Meeren (nr. 4) en Maikel de Bekker (nr.8). Gezien het feit dat Forum negen zetels haalde is de verwachting dat ze allebei een plek krijgen daar. Linssen is er blij mee, vertelt hij: “Ons geluid komt voortaan echt in de provincie terug, dat kan alleen maar gunstig zijn ook voor de lokale politiek.” Hij heeft vooraf al met ze besproken dat ze, naast die nieuwe functies daar, tevens in Bergen op Zoom actief blijven voor Lijst Linssen.