Fotoshoot voor Supersum

BERGEN OP ZOOM (ingezonden mededeling, bewerkt door de redactie) – Het was zaterdagochtend bij Stichting Historische Kostuums (HIK) in het Facilitair Bedrijf in De Blokstallen een komen en gaan van spelers die meedoen aan Supersum. De reden? Een fotoshoot.

Fotograaf Nick Franken maakte van iedere speler dubbelportretten. Eentje in jaren '40 kleding, de andere in zijn of haar kloffie anno 2019. De verschillen tussen die dagelijkse outfit en hun theaterlook waren mede dankzij de grime en de haarstyliste enorm. Alsof de spelers ter plekke een metamorfose ondergingen.

De portretten worden binnenkort met naam en toenaam door Stichting de Vierschaar gebruikt onder meer voor de promotie van Supersum. De spelers, die straks in originele Duitse en Canadese militaire uniformen optreden, moeten nog even wachten op hun fotoshoot.

In totaal doen zo’n 120 acteurs mee aan Supersum, dat handelt over de laatste spannende weken voor de bevrijding van Bergen op Zoom in oktober 1944. Het openluchtspektakel wordt tussen 17 en 27 oktober a.s. negen keer opgevoerd op de Waterschans. Tegen een bijna acht meter hoge decorwand, opgebouwd uit zeecontainers, waarop met beamers zeer beklemmende beelden uit de oorlogsjaren worden geprojecteerd. Het podium is ongeveer 28 meter breed. Drie overdekte tribunes bieden per voorstelling plaats aan zo’n 1200 bezoekers. Voor tickets: vierschaar.nl

Foto's: Vierschaar