Spaarpot Kip en Apie geroofd, helaas mét inhoud

BERGEN OP ZOOM – Afgelopen weekend is in het wijkhuis te Meilust de spaarpot van Kip en Apie Kinderfeestjes gestolen. Helaas mét inhoud, een kleine strop voor de organisatie. Die roept de dader op het geld te retourneren.

Het wordt nog wel met een kwinkslag gebracht. Initiatiefneemster Hilde Bruning schrijft op Facebook: “Ik snap het hoor, dat je deze spaarpot met ons super logo heel graag wilt hebben…”

Begrijpelijkerwijs is de toon van de rest van de boodschap aan de dader wat serieuzer. “Wij kunnen namelijk alleen dankzij de giften van lieve gevers kinderen een verjaardagsfeestje geven. Is ons geld op dan hebben deze kinderen géén feestje, kun je daar serieus mee leven? Ik hoop van niet….”

Stichting Kip en Apie organiseert volop feestjes voor kids waarvan het thuisfront zich dit niet kan veroorloven. De mensen achter dit initiatief hopen dat het geld alsnog terug komt omdat de persoon die het meenam spijt krijgt van de diefstal. Ze roepen op het bedrag, eventueel anoniem, in de brievenbus van het wijkhuis te deponeren en sluiten die oproep af met een nog best lieve waarschuwing: “Dan kan karma je overslaan. De spaarpot mag je houden ♥.”

Al eerder geld gestolen

Bruning baalt behoorlijk van het gestolen geld. Het is ook niet voor het eerst. Een collectebus voor Kip en Apie op de balie bij Jamin is ook al eens meegenomen. Toch komt er gewoon weer een nieuwe te staan in het wijkhuis, meldt ze: “Vol vertrouwen, we blijven in het goede van de mens blijven geloven.” Inmiddels hebben zich al mensen gemeld die vanwege het trieste bericht toezegden een bijdrage te doen. Zo liet het team van Speedy Haarcosmetica al weten de fooienpot ervoor leeg te schudden.

Wil je ook bijdragen? Je kunt in die nieuwe spaarpot een bijdrage komen doen, in het wijkhuis aan de Kapittelstraat 21, maar een bedrag overmaken kan natuurlijk ook. Het rekeningnummer en dergelijk vind je op deze webpagina (link).