Franse mannen aangehouden wegens verdenking van witwassen

BERGEN OP ZOOM – Zaterdagochtend zijn twee mannen uit Frankrijk in de Gentiaanstraat door surveillanten van de Landelijke Eenheid aangehouden op verdenking van witwassen. Ze waren eerder al gespot maar werden eerst achtervolgd.

Rond 10.50 uur zagen agenten een verdacht bestelbusje op de parkeerplaats bij de Wouwse Tol langs de A58. Toen het voertuig weer ging rijden werd het onopvallend achterna gereden tot aan de Gentiaanstraat. Nadat de bestuurder in de straat had geparkeerd werden de inzittenden door de agenten gecontroleerd. Het bleken twee inzittenden te zijn, afkomstig uit Frankrijk.

Bij fouillering kwam bijna 9.000 euro tevoorschijn. Daarnaast had één van de verdachten een notitie bij zich met daarop de benodigdheden voor het opbouwen van een hennepkwekerij. Het totaalbedrag van dat 'boodschappenlijstje' kwam wel héél toevallig overeen met dat bedrag. Omdat de twee niet aannemelijk konden maken waar dit bedrag vandaan kwam, zijn ze aangehouden en in verzekering gesteld op verdenking van witwassen. Er is een onderzoek gestart naar de herkomst van het geld.

Bron: Politie.nl