FVD stelt vragen over gebrekkig OV inzake nieuwe Bravis locatie

WEST-BRABANT / DEN BOSCH – Namens Forum voor Democratie hebben statenleden Maikel de Bekker en Stijn Roeles het College van Gedeputeerden Staten aangeschreven, over zorgen omtrent openbaar vervoer in onze regio. Dat is hier al niet optimaal, vindt hun fractie, en als het ziekenhuis eenmaal is verhuisd, geeft het nog meer reden tot zorg.

Er moet, wat FVD Noord-Brabant betreft, een plan komen om het openbaar vervoer in Zuidwest-Brabant te verbeteren, zéker als het nieuwe Bravis ziekenhuis aan de rand van Roosendaal komt te staan. De Bekker en Roeles melden dat er nu al de nodige inwoners van deze regio zich zorgen maken over hoe ze daar straks terecht moeten komen.

Nog geen visie op OV

Het probleem overschrijdt de provinciegrens dus Zeeland moet betrokken worden bij het verbeteren van het OV, stellen de statenleden. Bewoners uit Tholen en Reimerswaal moeten ook hier naar toe kunnen komen, als patiënt, bezoeker of werknemer. Er zijn wel keuzes gemaakt voor de nieuwe locatie maar een visie op openbaar vervoer ontbreekt vooralsnog, melden de FVD’ers. Daarom roept hun fractie het college op om hier werk van te gaan maken, in samenwerking met Zeeland. Pas als dat geregeld is kan een keuze voor deze locatie mogelijkerwijs gerechtvaardigd worden, vinden Roeles en De Bekker. Frequentie, laagdrempelig gebruik en regionale dekking van het OV moeten hoger op de prioriteitenlijst staan dan rendabiliteit of winstgevendheid.