Politie vindt lachgas en gehamsterd wc-papier bij inval garagebox

In de garagebox lagen diverse grote en kleinere lachgascilinders opgeslagen (foto boven). Opmerkelijk: agenten troffen ook een grote hoeveelheid (gehamsterd) wc-papier in de box aan. (foto onder). (Bron en foto’s: 112 Markiezaten – voor al je regionale 112 nieuws)

BERGEN OP ZOOM – In een garagebox aan de Ringersweg heeft de politie woensdagavond tientallen lachgascilinders aangetroffen. Dat meldt 112Markiezaten Een gespecialiseerd bedrijf is ter plaatse gekomen om de cilinders af te voeren. De brandweer heeft metingen verricht in de garagebox. 

Opmerkelijk detail: bij de inval bleek ook, dat een grote hoeveelheid wc-papier lag opgeslagen in de garagebox. Mogelijk gaat het om een gehamsterde voorraad vanwege de huidige coronacrisis.

De brandweer kwam met meerdere voertuigen om metingen te verrichten. De politie heeft de cilinders aangetroffen naar aanleiding van een onderzoek. In de garagebox zijn zeven grote en tientallen kleinere cilinders aangetroffen.

Update (19-03):

De politie heeft in de loop van donderdag laten weten dat drie mannen uit Bergen op Zoom in deze zaak zijn aangehouden, één van 20 en twee van 22 jaar. Zij hielden zich verdacht op bij de garagebox en trokken daarmee de aandacht van surveillerende agenten. In de box troffen de agenten ook drugs en een behoorlijk geldbedrag aan. De drugs (hasj, hennep en cocaïne), het geld en de lachgascilinders zijn in beslag genomen. Uiteindelijk zijn 31 cilinders met lachgas in de garagebox aangetroffen: zeven grote en 24 kleinere. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de cilinders afgevoerd.

“Inschakelen van een gespecialiseerd bedrijf is nodig, omdat je gasflessen niet zonder de vereiste papieren mag vervoeren”, aldus de politie. De drie mannen die bij de garagebox werden aangetroffen zullen verder worden gehoord.