Raad maandag kort bijeen voor hamerstukken, vergadering online te volgen

(Redactie en foto: Han Verbeem)

BERGEN OP ZOOM – Hoewel gemeentelijke bijeenkomsten zijn afgelast vanwege het coronavirus, heeft burgemeester Petter voor maandag 23 maart een raadsvergadering uitgeschreven. Het gaat om een formele, besluitvormende vergadering zonder publiek met een aantal hamerstukken. De vergadering zal naar verwachting kort duren en is voor belangstellenden online te volgen via deze link (klik voor nieuw venster).

Ondanks alle afgelastingen van bijeenkomsten is deze vergadering noodzakelijk, laat een gemeentewoordvoerder weten: “Het is niet mogelijkheid digitaal of schriftelijk tot besluitvorming te komen. De wet biedt die mogelijkheid gewoonweg niet.” Bij de raadsvergadering zullen maximaal 18 raadsleden aanwezig zijn, waarbij elke fractie vertegenwoordigd is.

Subsidie opsporen explosieven

Eén besluit moét in elk geval bekrachtigd worden, omdat de gemeente anders bijna 350.000 euro rijkssubsidie kan mislopen voor het opsporen van explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Ook andere besluiten zal de raad formeel vaststellen. Het gaat dan om de inwerkingtreding van de vernieuwde APV (Algemene Plaatselijke Verordening) per 1 mei. Tevens worden zogeheten ‘administratieve’ afgehamerd, evenals de besluitenlijsten van de raadsvergaderingen die in januari en februari hebben plaatsgevonden.

Geen debatten

Omdat er géén bespreekvoorstellen worden geagendeerd zal de vergadering naar verwachting niet langer dan 5 minuten duren.

De raadsvergadering van maandag 23 maart is zonder publiek en pers. Belangstellenden kunnen de raad echter via livestream volgen (klik voor nieuw venster). Aanvang: 19.30 uur.