Gaten dichten in randweg moet weggebruikers door de winter helpen

BERGEN OP ZOOM – Het asfalt op Randweg Noord is maandagmiddag opnieuw onder handen genomen. Kort na de eerste gladheid waren ook al wat gaten gedicht, deze keer is er iets grondiger werk van gemaakt. Het moet er voor zorgen dat het wegdek het uithoudt tot komend voorjaar.

Na de eerste vorst van de winter, begin december, ging het hier en daar flink mis op Randweg Noord. Met onder meer een twee keer over de kop geslagen personenwagen tot gevolg. De slippartijen en ongelukken hadden volgens de gemeente echter niets te maken met de staat van het wegdek. Toch werd enkele dagen later al wat onderhoud verricht. "Met koudasfalt", aldus gemeentewoordvoerder. "Om snel de grootste gaten te vullen."

Verder in het voorjaar

Vandaag werd het nodige materieel ingezet om de toplaag verder te repareren, volgens Stander om in ieder geval de winter door te komen. "In het voorjaar wordt de weg helemaal aangepakt, dusdanig dat die weer jaren mee moet kunnen." Of dan alleen de toplaag wordt vervangen of ook de onderlaag, weet hij niet zeker. Hij verwacht het eerste. Toch is juist die basislaag het probleem, volgens de huidige aannemer.

Omdat de gemeente eerder zelf fouten maakte bij het ontwerp en de voorbereiding van de aanleg, kan de rekening voor het kapotte asfalt niet worden gepresenteerd aan het bedrijf dat nu het onderhoud verzorgt. De weg is al sinds de aanleg een hoofdpijndossier. Met name de VVD stelde er meermaals vragen over, vanwege de staat van het wegdek maar ook omtrent het grote aantal ongevallen dat er plaatsvindt.

Afbeelding (uitsnede): Mystic Art Design via Pixabay