GBWP niet blij met datum Brabant Stoet

HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM – GBWP'ers Paul Schut en Piet Roosendaal zijn niet onverdeeld gelukkig met de aangekondigde Brabant Stoet, die dit jaar door Bergen op Zoom trekt. Dat gebeurt op hetzelfde moment dat ook de Halsterse Braderie plaatsvindt.

De Brabant Stoet is een nieuw en groots opgezet cultuurfestival, dat met een ongeveer vijf kilometer lange optocht laat zien wat de provincie zoal aan lopende en rijdende cultuur te bieden heeft. Deelnemers zijn onder meer gilden, fanfares, steltlopers, carnavalsgezelschappen en muziek. Onlangs werd aangekondigd dat het dit jaar in Bergen op Zoom plaatsvindt en wel op 16 september.

Evenementenkalender

De GBWP-fractie keek raar op toen die datum bekend werd gemaakt. Dan vindt namelijk ook de Halsterse Braderie plaats, een evenement dat eveneens het nodige publiek trekt en al behoorlijke tijd op de betreffende kalender staat. Namens de partij schrijven Piet Roosendaal en Paul Schut: "Wij vinden het ontzettend mooi en goed voor onze stad dat wij deze primeur krijgen. Maar wat ons wel bevreemd is dat er een datum wordt genoemd van 16 september."

Twee grote evenementen op één dag vinden de GBWP'ers wat veel van het goede. Ze vrezen dat het ten koste gaat van de hoeveelheid bezoekers. Ze wijzen in hun brief aan het college op het feit dat de Brabant Stoet nog niet in de gemeentelijke evenementenkalender is opgenomen en vragen of hier alsnog een oplossing voor kan worden bedacht.