GBWP reageert op commotie rond ‘Akkayafietje’

BERGEN OP ZOOM – Het filmpje dat GBWP'er Aydin Akkaya donderdag tijdens de raadsvergadering online zette heeft nogal wat losgemaakt. De meningen zijn vooral verdeeld. Sommige mensen vinden het vooral grappig en onschuldig bedoeld, anderen vinden het minachting van de democratische en volksvertegenwoordigende functie van een gemeenteraad. Vandaag reageerde de partij zelf op hun Facebookpagina. Opvallend genoeg met twee verschillende geluiden.

Het gewraakte filmpje werd gemaakt en direct online gezet tijdens een debat over WMO budgetten. Toch vindt de GBWP-fractievoorzitter dat het de gang van zaken rondom dit gevoelige onderwerp niet heeft geschaad. In de verklaring zegt hij dat ook zijn partij, raadslid Akkaya incluis, veel aandacht en voorbereiding heeft besteed aan het onderwerp. Bovendien was het betreffende amandement er al door en de boog kan niet altijd gespannen staan, is de mening van de GBWP'er. "Uiteindelijk zijn de Bergse volksvertegenwoordigers ook maar gewoon mensen", zo vervolgt hij zijn pleidooi.

Goed gesprek

Toch klinkt onder die tekst tevens een ander geluid. Er hebben vrij snel na publicatie van de verklaring enkele mensen gereageerd met aanvullende kritiek op de gang van zaken. Hierop heeft GBWP-wethouder Arjan van der Weegen laten weten het een onprofessionele actie te vinden. Raadslid Akkaya deelt die mening, zou gebleken zijn tijdens een 'goed gesprek' en interne excuses, en het wordt als een eenmalig incident gezien. Een 'Akkayafietje' dus…