GBWP roept op: zet bankjes in de stad!

Niet alle zitjes zijn even uitnodigend of slecht onderhouden. Er zijn ook veel lege plekken en pleinen waar best wat zou kunnen staan, aldus de politieke partij.

BERGEN OP ZOOM – GBWP vindt het van belang dat er alles aan wordt gedaan om het centrum als winkelgebied aantrekkelijk te houden, schrijven raadslid Betsy de Kock en duoraadslid Conny Korstanje. Ze vinden zitjes en bankjes een belangrijke aanwinst voor de binnenstad.

De GBWP is regelmatig in gesprek met inwoners en bezoekers, melden de dames. Zo is het hun fractie ter ore gekomen dat met name ouderen, mensen die minder goed ter been zijn en ouders met kleine kinderen wel eens moeite hebben om even een rustpunt te vinden. Dit zou kunnen worden opgelost als in en rond de winkelstraten her en der een zitje of bankje stond. 

Aansluiten bij storytelling

De Kock en Korstanje hebben ook zelf een wandeling gemaakt en vastgesteld dat er inderdaad best wat meer rustpunten mogen komen. Bovendien zijn bestaande zit-elementen niet allemaal even uitnodigend, vaak ook door slecht onderhoud. Volgens de GBWP-fractie sluit het idee zelfs aan bij het storytelling-concept, dat de gemeente heeft omarmd, omdat veel locaties een eigen verhaal vertellen en daar dan beter van kan worden genoten. Wellicht is een kunstzinnige invulling van faciliteiten zelfs een idee, tippen de briefschrijvers.

Foto's: GBWP