Gitaarheld Joe Bonamassa komt in Gebouw-T SEGA award ophalen

BERGEN OP ZOOM – De onder muzikanten zeer gewaardeerde Sena Performers European Guitar Award (kortweg SEGA) gaat dit jaar naar de betrekkelijk jonge rock- en bluesheld Joe Bonamassa. De man uit Los Angeles krijgt op zondag 21 mei de prestigieuze oeuvre-award overhandigd in Gebouw-T en is daarmee de opvolger van zijn landgenoot Steve Vai, die vorig jaar de award uitgereikt kreeg.

Onder liefhebbers van het betere gitaarwerk is de 39-jarige Bonamassa een held. Hij speelt overal ter wereld in de grootste zalen en staat eind april voor een al bijna uitverkocht Ziggo Dome. Het is dan ook zonder meer uniek te noemen dat zo'n grootheid straks op een Bergs podium staat.

Goed gezelschap

Eerdere winnaars van de award waren onder meer Guns N’ Roses-gitarist Slash, Jan Akkerman, Queen-gitarist Brian May. George Kooymans (Golden Earring) en Steve Lukather van de band Toto. Bonamassa heeft al laten weten blij te zijn met de toekenning, mede omdat hij zich daarmee 'in goed gezelschap begeeft'. Hij zegt over de SEGA: "In de muziekwereld zijn er niet zoveel individuele prijzen die er echt toe doen. Maar deze gitaar-award zeker wel.” Volgens jury-voorzitter Jean Paul Heck is het dubbel en dwars verdient: “Bonamassa is een volledig onafhankelijke en autonome muzikant en dat is absoluut een unicum in de muziekwereld van nu.”

Goed voor de stad

Het is de tweede keer dat de ceremonie rondom de Sena Performers European Guitar Award in Bergen op Zoom zal plaatsvinden. Wethouder Arjan van der Weegen is er blij mee: “Zulke grote namen krijg je niet zomaar naar je stad, dat moet je echt samen met organisaties als de SEGA doen. Het is een mooie manier om weer eens aan heel veel mensen te laten zien wat de gemeente Bergen op Zoom allemaal te bieden heeft. Daar profiteren ook de ondernemers in de stad van. Mede daarom zijn we een driejarige samenwerking aangegaan.”

Gert-jan de Koster van Gebouw-T is verguld met de komst van SEGA naar ‘zijn’ poppodium: “Mede dankzij de SEGA ontvangen wij artiesten van wereldformaat, die anders niet zo snel in Gebouw-T zouden spelen. Wij zijn er trots op dat wij deze artiesten nu toch in Gebouw-T mogen verwelkomen.”

De kaartverkoop voor de Sena Performers European Guitar Award start op vrijdag 21 april om 10.00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via www.sega-award.com en www.gebouw-t.nl.

Foto: Sena Performers European Guitar Award