GBWP wil oplossing parkeerprobleem Pater Kustersstraat

BERGEN OP ZOOM – Volgens de bewoners van de Pater Kustersstraat is parkeren daar geregeld een groot probleem, meldt GBWP’er Evert Weys. Zijn fractie is door mensen uit die straat benaderd en heeft er een brief over geschreven aan het college.

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen, aldus straatbewoners, en die worden op werkdagen maar ook geregeld in het weekend in beslag genomen door mensen die niet betaald willen parkeren. Er staan zelfs geregeld auto's in het groen, niet bepaald een fraai zicht en daarmee een afbreuk van het woongenot. Dat is door de buurt al eerder weggelegd bij de gemeente maar er is niets mee gedaan. Ze zijn hier niet tevreden over en willen graag dat er opnieuw naar de situatie wordt gekeken, aldus Weys.

Buitenlandse auto's

Maar er speelt meer volgens de fractievoorzitter. In de straat bestaat de indruk dat er tevens langdurig wordt geparkeerd door buitenlandse bezoekers die voor werk of andere redenen in de binnenstad verblijven. Er staan geregeld auto’s met een buitenlands kenteken in de straat. Weys schrijft dat de bewoners beseffen dat het probleem niet eenvoudig is op te lossen. Toch willen ze graag met de gemeente in overleg om mogelijke oplossingen te bespreken.

Verder zou de gemeente moeten praten met werkgevers in de binnenstad en eigenaren van accomodaties waar die buitenlandse parkeerders verblijven, om samen met hen te kijken naar alternatieven voor het parkeren.

Ingezonden foto's via GBWP