GBWP wil oplossing voor verkeersonveiligheid kruispunt Bredasestraat

BERGEN OP ZOOM – Twee duoraadsleden van GBWP, Burak Sahin en Rik Simons, hebben het college aangeschreven over de onveilige kruising bij de Williamstraat, Oude Stationsweg en Bredasestraat. Hier moet hoog nodig wat gebeuren, vindt hun partij.

De fractie heeft van bewoners meerdere malen gehoord dat het kruispunt een gevaarlijke oversteek blijft, voor alle verkeersdeelnemers maar zeker voor voetgangers. Er lopen veel mensen langs deze route van en naar het station maar ook van of naar de binnenstad. Omdat er vaak erg hard gereden wordt is het een hele uitdaging soms om veilig de straat over te komen. Veel omwonenden ervaren dat dagelijks.

Spannend

Het blijft echter niet bij voethangers en fietsers die het er als onveilig ervaren, schrijven Sahin en Simons. Voor automobilisten die de Oude Stationsweg uit willen rijden is het eveneens geregeld spannend. Aan hun rechterzijde hebben zij weinig zicht op aankomend verkeer. Het fietspad dat er tussen de weg en de stopplaats voor auto’s ligt maakt het er niet bepaald overzichtelijker op. Met als gevolg dat veel chauffeurs doorrijden en op die fietsstrook stilstaan om meer te zien van het autoverkeer, waarmee ze de weg voor rijwielen blokkeren. Veel van die oorzaken van de overlast en onveiligheid zijn eenvoudig op te lossen volgens GBWP.

Suggesties

In hun brief doen de 'duo’s' een aantal suggesties, mede namens de buurt. Ze zouden graag een zebrapad zien, dat mogelijk meteen een remmende werking heeft op de snelheid van aanrijdende auto’s. Als het fietspad met een soort lus iets naar achteren wordt geplaatst in de Oude Stationsweg kan er steeds één auto doorrijden tot de weg die deze op moet, waardoor de bestuurder veel beter zicht heeft op eventueel aankomend verkeer. Aan één zijde zijn al parkeerplekken weggehaald om meer zicht te bieden, dat zou wat de GBWP betreft ook aan de andere kant moeten gebeuren. Het college wordt gevraagd hier snel eens naar te kijken en er op te reageren.