GBWP wil pinautomaat behouden in Halsteren

HALSTEREN – De Rabobank haalt uit veiligheidsoverwegingen een aantal pinautomaten in de regio weg. Wegens het risico op plofkraken, is als reden opgegeven. GBWP vindt het maar niks dat ook in Halsteren die voorziening wegvalt en roept op tot actie richting het college.

Raadsleden Paul Schut en Evert Weys vinden dat er maar weinig overblijft aan de Rondsel. De brievenbus is er ook al verdwenen. En dat terwijl er een wijk als De Schans naast ligt én een ouderencomplex, schrijven ze namens hun partij. Toen ze uit nieuwsberichten vernamen dat er in Nieuw-Vossemeer in overleg met de gemeente een nieuwe locatie voor het pinautomaat gezocht wordt, bracht ze dat op een idee. Ze roepen het college op ook in overleg te gaan met de Rabobank en er op aan te dringen dat de betaalautomaat blijft in Halsteren.

Omgekeerd redeneren

De raadsleden hebben behoorlijk wat klachten uit van bewoners gekregen over het verdwijnen van zowel de brievenbus als de pinautomaat. Ze stellen: “Wij vinden dat het niet de bedoeling moet zijn, dat we de voorzieningen voor onze burgers maar moeten schrappen vanwege de dreiging van crimineel gedrag. In onze ogen moeten er maatregelen worden genomen om de veiligheid te waarborgen EN het voorzieningenniveau op peil te houden."