GBWP wil snel duidelijkheid over plan-Antoniusplein

Het Antoniusplein in Lepelstraat waar acht woningen zijn ontruimd maar concrete nieuwbouwplannen ontbreken. “De bewoners voelen zich belazerd door Stadlander”, aldus De Kock en Van Eekelen. (Ingezonden bericht, bewerkt door de redactie. Foto: Google StreetView)

BERGEN OP ZOOM / LEPELSTRAAT – GBWP maakt zich zorgen om het huisvestingsbeleid van Bergen op Zoom in het algemeen en dat van Lepelstraat in het bijzonder. Dat schrijven raadsleden Betsy de Kock en Maarten van Eekelen. De problematiek is volgens het tweetal “bijzonder groot als het gaat om starters en senioren die dolgraag in Lepelstraat willen wonen en blijven wonen.” Daarom wil GBWP speciaal beleid voor deze doelgroepen en pleit onder meer bij Stadlander voor een versnelde uitvoering van het plan-Antoniusplein.

Regelmatig heeft GBWP aandacht gevraagd voor de positie van starters en senioren, zo benadrukken De Kock en Van Eekelen. “Mogelijk kan alleen een nieuw woonbestemmingsplan hierin uitkomst bieden, maar dan dient wel hierin opgenomen te zijn het aantal starters- en seniorenwoningen of zogenaamde nultreden-woningen.”

Lepelaar

Even leek er enige ruimte te komen met een plan voor appartementen bij de voormalige Lepelaar, merken de GBWP-raadsleden op. Maar de verkoop van het terrein aan een nieuwe eigenaar zette een streep door de plannen.

Antoniusplein: niet in de ijskast

Daarom zijn de ogen van GBWP nu gericht op het plan-Antoniusplein, waarvan Stadlander de uitvoerder is. De bestaande acht verouderde woningen zijn al ontruimd en ook hier zouden appartementen moeten komen. “GBWP en andere betrokken bewoners hebben u gevraagd om dit plan niet te laten bevriezen en er bij Stadlander aandacht voor te vragen”, zo schrijven De Kock en Van Eekelen aan het college. De twee politici hebben daarnaast ook deze woningcorporatie aangeschreven waarin ze duidelijkheid vragen over de plannen voor het Antoniusplein. Bewoners die noodgedwongen moesten verhuizen, zouden zich “belazerd voelen” door het uitblijven van concrete plannen.