Merck toch hoe Sterck: House of Marqeez brengt met video ode aan de kunst in coronatijd

(Redactie: Han Verbeem. Foto/video: House of Marqeez)

BERGEN OP ZOOM – House of Marqeez (‘huis van de Markies’) is een school waar verschillende kunstenaars samenwerken. Dansers, zangers, tekenaars, theatermakers, videografen en fotografen. Vanwege de quaranataine hebben zij helaas niet de mogelijkheid om deze kunstvormen fysiek te delen met de leerlingen. Daarom hebben ze een video gemaakt met een ‘ode aan de kunst’, aldus Volkan Tasdan.

Volkan Tasdan: “Wij houden daarom veel brainstorm sessies en daaruit kwam vooral het feit dat wij nu merken hoe belangrijk kunsten zijn voor onze stad. Wij hebben een wandeling gemaakt en gingen spontaan dansen en dit hebben wij gefotografeerd en gefilmd.”

Route

Vervolgens hebben de kunstenaars een route uitgestippeld waarlangs ze leen deel van de schatten van onze stad ging. “Tijdens het wandelen heb ik het gedicht geschreven. De dans, muziek van Johan Bredewout en de talenten van onze videograaf hebben we samengevoegd. Een kunstwerkje om het belang van kunst in onze mooie stad in deze moeilijke tijd uit te beelden.”