Gebouw-T viert 5-jarig jubileum met relaties en New Cool Collective

Het zal velen niet ontgaan zijn: Gebouw-T bestaat vijf jaar. Dat moet natuurlijk gevierd worden en in dat kader zette vrijdagavond Jett Rebel de tent op z’n kop. Een dag later was het de beurt aan New Cool Collective met Mark Reilly, beter bekend als zanger van Matt Bianco. Voor het optreden was er een bijeenkomst voor sponsoren, businesspartner en andere belangrijke contacten van het poppodium.

De gasten werden welkom geheten door een trotse Gertjan de Koster, manager van Gebouw-T en zeer verguld met het feit ook multi-talent Jett Rebel is toegetreden tot het comité van aanbeveling van de Bergse poptempel. Hij vertelde dat er inmiddels ruim 1500 artiesten op het podium hebben gestaan, van internationale helden tot lokale talenten. Natuurlijk is Gebouw-T blij met alle sponsors, stakeholders, vrijwilligers en businessclubleden die dit allemaal mogelijk maken. Ook het ondertekende tweejarige sponsorcontract met de Rabobank werd met veel enthousiasme en applaus ontvangen.

Wethouder Arjan van der Weegen was verlaat, daarom nam namens de gemeente Gerlof Jorritsma het woord. Hij dook kort terug in de ontstaansgeschiedenis en vertelde van de wens die de gemeente koesterde om aantrekkelijker te worden voor jongeren. Dat is zeker gelukt, mede door Gebouw-T, dat meer is dan alleen een poppodium maar ook een opleidingsplek voor technici en creatievelingen.

Oproep

Hierna verplaatste het gezelschap zich naar de zaal, waar popjournalist Willem Jongenelen met een voorgelezen column aandacht vroeg voor de enorme diversiteit aan muziekcultuur in dit biobased popcentrum. Hij riep de inwoners in de wijde regio vaker te komen naar de vele optredens en ook eens minder grote namen een kans te geven.

In een kort interview met wethouder Van der Weegen liet die weten het prachtig gerestaureerde pand en het aanbod van grote meerwaarde te vinden voor de gemeente. Na een korte LED-presentatie, verzorgd door de leerlingen van het Zoomvliet College, was het tijd voor muziek. De heren van New Cool Collective en Matt Bianco-zanger Mark Reilly zetten een strakke show weg voor een bomvolle en zeer enthousiaste zaal, die bleef roepen om meer.

Meer foto's zien? Klik hier!