Gebouw-T vrijdag in tv-uitzending Koplopersmarkt

BERGEN OP ZOOM – Het Bergse poppodium Gebouw-T is, samen met kunstacademie St. Joost in Breda, deelnemer aan de Urgenda Koplopersmarkt in Amsterdam. De markt heeft aanstaande vrijdag 9 oktober plaats tijdens de Dag van de Duurzaamheid. De NOS maakt twee live uitzendingen vanaf de Koplopersmarkt waar ruim veertig initiatieven op het gebied van duurzaamheid worden uitgelicht.

Gebouw-T werkt zoveel als mogelijk met biobased materialen en producten. Dit betekent dat de producten zijn gemaakt van hernieuwbare, natuurlijke grondstoffen. Vijf studenten van de kunstacademie laten ontwerpen zien van biobased meubilair, waaronder een DJ booth, een plafondraster van melk en biobased lichtobjecten.
 
Tv-uitzendingen NPO2

De NOS brengt vrijdag verschillende initiatieven in beeld in twee live uitzendingen op NPO2. De eerste uitzending is van 19.30 tot 20.20 uur en de tweede van 23.00 tot 23.30 uur. In de uitzendingen zijn onder anderen bekendheden te zien als weervrouw Helga van Leur, prinses Laurentien en leden van de Zeeuwse band Racoon.
 

Foto: Gebouw-T / Gemeente Bergen op Zoom