Gedreven leraar Frans van Reijen over de nieuwe avonturen van Luuk en Lieke

BERGEN OP ZOOM – Frans van Reijen staat voor de klas bij basisschool De Biezenhof. Dat kun je natuurlijk alleen doen als je gek op kinderen bent. Deze leraar is daarnaast echter tevens gek op theater. Dat is ie enkele jaren geleden gaan combineren, met voorstellingen speciaal voor kids. Zijn zelf bedachte kinderhelden Luuk & Lieke beleven binnenkort nieuwe avonturen en het gaat weer een vrolijk feestje worden.

"Als kind heb ik de nodige voorstellingen gezien van Samson en Gert", vertelt Frans in 'zijn' klaslokaal. Het was heerlijk om in die fantasiewereld te verdwijnen, vertelt hij. Dat was spannend maar voelde tegelijkertijd veilig. Hij wil datzelfde gevoel graag meegeven aan de kids van nu uit deze regio. "Tijdens de Sinterklaas- en Vastenavondperiodes is er veel te beleven voor die doelgroep maar daarnaast niet echt. Ik wil kinderen graag iets bieden om naar uit te kijken in een ander deel van het jaar." Met de nieuwe show van Luuk & Lieke, 'De Peperdure Peperbus' genaamd, staan Frans en zijn team in juni drie dagen in de theaterzaal van het CKB.

Het verhaal

Het is niet het eerste avontuur dat de slungelige Luuk (gespeeld door Frans) en slimme Lieke (Nikki Lambrechts) meemaken. Twee jaar geleden ging het duo op schattenjacht. Ook deze keer wordt het theaterstuk een interactief spel. De kinderhelden willen op vakantie en om aan geld te komen organiseren ze een rommelmarkt. Tussen de bijeen verzamelde spullen zit een schilderij met de de titel 'De Peperdure Peperbus' en dat wordt gestolen door een boef, gespeeld door Peter Raaijmakers. Tijdens een hilarische achtervolging en verkleedpartijen proberen Luuk & Lieke het dure schilderij terug te krijgen. Vrolijke spanning gegarandeerd dus, in de door Wouter van de Watering geregisseerde voorstelling, met zelfs een live orkest onder leiding van Pieter-Jan van den Berg.

Ondersteuning

"Het is veel werk, zo'n voorstelling bedenken en uitvoeren", geeft Frans toe. Maar je krijgt er veel voor terug vindt hij. "Als kind deed ik al niet anders dan zogenaamd m'n eigen tv-programma's presenteren en optreden. Dat het tot dit zou kunnen leiden had ik nooit gedacht. Wat is het mooi om zelf iets te bedenken en daarmee kinderen een leuke middag te bezorgen. Soms doen ze weken later nog de dansjes uit onze show." Hij is ontzettend blij met de ondersteuning die hij kreeg van de Kiwanis Bergen op Zoom. "Zo'n productie brengen kost nogal wat. Ik was echt emotioneel toen zij me alle hulp toezegden. Dankzij hen kan dit doorgaan."

De voorstelling 'Luuk & Lieke – De Peperdure Peperbus' is op zaterdag 8 en zondag 9 juni (Pinksteren) te zien in de CKB theaterzaal. Tickets kosten €7,50 en zijn via de website van theater De Maagd te bestellen.