Geen asielzoekers in voormalig V&D pand

BERGEN OP ZOOM / EINDHOVEN – Het grote pand waar V&D gevestigd was staat niet lang meer leeg. Er worden tijdelijke anti-kraak onderkomens ingericht in de voormalige kantoorruimtes. Tevens denkt het bedrijf dat dergelijk beheer verzorgt voor pandeigenaren na over aanvullende bestemmingen en mogelijkheden. De huisvesting van asielzoekers hoort daar niet bij, aldus een woordvoerder.

Bob de Vilder, sales director bij Camelot Europe, vertelt dat zijn bedrijf een achtal voormalige V&D vestigingen in Nederland in beheer heeft gekregen van vastgoedorganisatie ASR. Daaronder dus het Bergse pand, waar vooralsnog vier voormalige kantoorruimtes als verhuurbare woonruimte zijn aangewezen. Werknemers van het bedrijf inventariseren de komende dagen wat er verder mogelijk is. Het ombouwen van de grote winkelruimtes tot woonunits hoort daar niet bij, verzekert hij.

Politie-oefeningen

Er wordt eerder gekeken naar andere tijdelijke invullingen als atelier- of expositievoorzieningen. Er worden in één van de andere voormalige warenhuizen binnenkort waarschijnlijk zelfs geregeld politie-oefeningen gehouden. "Alle ideeën zijn welkom", zegt de bemiddelaar. "Maar het gerucht over asielzoekers onderbrengen klopt niet, we gaan er geen extra woonruimtes of opvang creëren." De vraag is bovendien zó groot, dat alle bewoonbare delen waarschijnlijk al verhuurd zijn, meldt hij als laatste. Het gaat nu vooral om aanvullende mogelijkheden. Wie ideeën heeft, is van harte welkom deze te melden. Contactgegevens staan op de website.