Gehuchten geruchten: Wie weet er meer over de gehuchten van Bergen op Zoom?

BERGEN OP ZOOM – De cultuurhistorische organisaties (CHO’s) en de gemeente Bergen op Zoom willen graag aandacht besteden aan gehuchten die niet verloren mogen gaan. Hiervoor zijn ze op zoek naar oude verhalen en beeldmateriaal van die gehuchten. Ben jij in het bezit van oude foto’s of heb je interessante historische weetjes? Dan horen ze graag van je!

De Brabantse Wal binnen de gemeente Bergen op Zoom kent veel pareltjes. Het meest bekend is natuurlijk de ruim 800-jaar oude binnenstad met de grotere omliggende kernen zoals Halsteren en Lepelstraat. Maar de kleinere kernen mogen natuurlijk ook niet verloren gaan. De gemeente en de CHO's wilen extra aandacht besteden aan de gehuchten en hiervoor hebben ze jouw hulp nodig. Bij deze een oproep doen aan alle lezers om eens in de archieven te duiken en te zoeken naar oude foto’s of informatie over de gehuchten.

Wie heeft er mooie verhalen, weetjes of oude foto's?

Misschien ken je wel mensen die er wonen of gewoond hebben. Vooral welkom zijn interessante weetjes, anekdotes en beeldmateriaal uit de gehuchten Kladde, Klutsdorp, Oude Molen, Slikkenburg en Noordgeest uit de jaren 1860 – 1925. Wanneer jouw bijdrage echter iets afwijkt van die jaartallen zien ze ook die zeer tegemoet. Kun jij hier een bijdrage aan leveren? Stuur dan een mailtje of neem telefonisch contact met op René Kaaks: 0164-684 329

Foto's: HC Markiezenhof