Gelukswensen in stijl op het Bal van Bergen

BERGEN OP ZOOM – Als menig Bergenaar is bekomen van de champagne en de oliebollen, dan is het Bal van Bergen dé gelegenheid om de feestelijke gezelligheid nog even vast te houden. Geheel in stijl: de heren kleden zich in smoking of 'tenue de ville', voor de dames is gala of lang gebruikelijk. Maar uiteraard was iedereen welkom, ook in de meer gewone 'zondagse' outfit. De Stoelemat was vrijdagmiddag afgeladen, het handenschudden en de omhelzingen waren niet van de lucht. Met de daarbijbehorende hartelijke begroetingen: "Hee, hallo, ben jij er ook?"

De organisatie was zoals altijd weer in handen van het salon- en dansorkest Poubelle d'Or. En ook in 2016 is het jaar goed begonnen. Poubelle d'Or laat de sfeer herleven van de 'roaring twenties', oftewel de jaren twintig van de vorige eeuw. Alles zit er op en er aan: de gedempte trompetten, de senore saxofoons, contrabas, schuiftrombones en natuurlijk de onovertroffen zang van de leading vocals Temmo Berends en Lisettte Spee. Voor menigeen was het dan ook moeilijk om stil te blijven staan en de voetjes gingen van de vloer bij een passende foxtrot.

Muzikaal programma

Maar er was deze middag méér te beleven op muziekaal gebied, met een gevarieerd programma. Op het podium trad de Valley Sound Big Band op, met Leonardus Guit. Ook was The Embassey, met gastsolist Franklin Caesar, te horen. Willem Jongeneelen trad op als DJ, oftewel DJ WCool J. Ook voor de kleintjes was er wat te doen: zo zorgde de Joycompany voor entertainment voor de kinderen.

Foto's: Han Verbeem

Kijk hier voor het fotoalbum van het Bal van Bergen 2016