Gemeente gaat brandveiligheid winkels controleren

BERGEN OP ZOOM – Winkeliers kunnen binnenkort bezoek van een toezichthouder van de gemeente verwachten. Er wordt dan bekeken hoe het gesteld is met de brandveiligheid en of bijvoorbeeld vluchtwegen wel vrij en bereikbaar blijven. Zeker tijdens de drukke feestdagen wordt dat blijkbaar nog wel eens vergeten.

Het einde van het jaar nadert en daarmee komen de feestdagen weer in zicht. Veel winkeliers bereiden zich voor op een grote toestroom van winkelend publiek. Er is vaak extra ingekocht en al die spullen moeten een plekje krijgen. Deels in de winkel, deels achter de schermen. Soms puilen de magazijnen uit.

Veilige vluchtwegen

Vaak is de alternatieve vluchtweg er één door de achterzijde van een winkel- of horecapand en die loopt dan veelal ook door een magazijn. Het spreekt voor zich dat dan ook in die opslagruimten rekening moet worden gehouden met brandveiligheid. De gemeente geeft aan te verwachten dat het personeel en bedrijfsleiding goed omgaan met de toegankelijkheid van vluchtroutes en nooduitgangen, maar wil het tevens zellf constateren. Dat is in het belang van zowel het winkelend publiek als de mensen die er werken.

Daarom wordt er dus de komende periode intensief gecontroleerd en komt er binnenkort bezoek van een toezichthouder van de gemeente. Samen met de winkeliers gaat deze bekijken hoe het is gesteld met die vluchtwegen en de brandveiligheid. Wie er meer over wil weten kan er de gemeente over bellen op nummer 14 0164.

Bron: Gemeente Bergen op Zoom