Sonn Franken presenteert opvolger van zijn roman ‘De Oversteek’

BERGEN OP ZOOm – In 2013 maakte Bergenaar Sonn Franken zijn debuut als schrijver met het in eigen beheer uitgegeven fantasyverhaal ‘De Oversteek’. Het ging over Kees, een jongeman die de dagelijkse beslommeringen van zijn leven graag ontvlucht door het lezen van fantasy boeken. En dan ontwaakt hij in de wereld van zo’n boek…

Een recensie van Cultureel Brabant trok al de parallel met J.R.R. Tolkien. Sonn kreeg zelfs een brief van dochter van Tolkien, Priscilla Mary Anne, waarin ze hem feliciteerde met zijn boek en vertelde trots te zijn op het feit dat hij geïnspireerd raakte door haar vader.

Ook het lezerspubliek was enthousiast en vroeg geregeld om een vervolg, zeker nadat Godijn Publishing uit Hoorn het boek landelijk te lanceren. Ondertussen is het zelfs België te koop en deel twee van wat een drieluik moet worden komt er aan. Het heet ‘De Kronieken van Ginder’ en Sonn is vanwege dit nieuwe verhaal opnieuw verkozen tot één van de tien Nederlandstalige talenten. Op zaterdag 9 december aanstaande vindt wederom een lancering van die tien schrijvers plaats in de schouwburg van Hoorn. Daarna is het boek in elke boekhandel in Nederland en België verkrijgbaar.

Presentatie in eigen stad

Omdat Hoorn niet naast de deur ligt presenteert Sonn speciaal voor zijn achterban en lezers zijn nieuwe boek op zondagmiddag 10 december nog een keer, in Den Enghel. Samen met een aantal sprekers en er is live muziek. Bovendien kan het publiek kennis maken met de kunst van Jill van Eekeren en Frank de Nijs. De nieuwe roman is na de presentatie uiteraard te koop en de Bergse auteur wil het voor liefhebbers dan graag signeren. De middag begint omstreeks 13:00 uur.

Deel II begint waar ‘De Oversteek” eindigde. Nadat Akam en zijn vrienden de Kwade Godin hebben verslagen, verwachten ze dat de rust wederkeert in hun wereld. Niets blijkt minder waar te zijn. Het kwade waart nog altijd rond, dit keer in de gedaante van bleke vreemdelingen, die het vermogen hebben om de geest van anderen te beïnvloeden.
 
Wat dit boek wil zeggen? Er is altijd hoop, er is altijd ruimte om tegen welk onrecht dan ook te vechten. Dit verhaal toont hoe dun de scheidslijn is tussen goed en kwaad. Tevens laat het zien dat een volk niet geheel slecht kan zijn. Bedrog, machtswellust of de honger naar bezittingen overwinnen nooit voor eeuwig, onder welke deken van geloof of achtergrond je ze ook verbergt.  Dit is het verhaal: “Bleke Demonen”.

Oeuvre Sonn Franken:

  • De Oversteek; fantasyroman
  • Bleke Demonen; fantasyroman
  • In de schaduw van de waarheid; oorlogsroman
  • Scherm, mijn Venster; gedichten / foto’s
  • Voorbij de einder; gedichten / foto’s
  • losse publicaties (gedichten / korte verhalen) in bundels en op websites o.a na schrijfwedstrijden

Voor 2018 verwacht:

  • Dossier Doel; thriller
  • Momenten gevangen; gedichten / foto’s
  • Van Hier tot Ginder; fantasyroman

Foto Sonn: Chris van Klinken