Treinverkeer met Antwerpen is punt van zorg voor regio

BERGEN OP ZOOM – De PvdA maakt zich zorgen over de treinverbindingen richting en vanaf Antwerpen, zéker nu de HAS Hogeschool zich hier gaat vestigen. Duoraadslid Adam Ahajaj roept het college op er werk van te maken.

Vanaf het voorjaar van 2018 rijdt het reguliere treinverkeer van en naar Antwerpen via Breda. Station Roosendaal behoudt alleen een stoptrein die eens per uur rijdt en er de tijd voor neemt. Daarmee wordt de bereikbaarheid van de regio er niet beter op, constateert Ahajaj in een brief gericht aan het college van B en W. Mede omdat hier straks heel wat HAS studenten zijn is dit geen wenselijke situatie, vindt de Bergse PvdA-fractie.

Suggesties

Het duoraadslid vraagt zich af of deze kwestie de aandacht heeft van het college en doet in zijn schrijven wat suggesties. Hij stelt voor dat de gemeente zich hard maakt voor een directe busverbinding naar Antwerpen of een extra trein per uur in Roosendaal die aansluit op het traject Essen – Charleroi, dat ook Antwerpen aandoet. Als de reistijd vermindert wordt het voor zowel bezoekers als studenten aantrekkelijker om naar Bergen op Zoom te komen, stelt de brief. Ahajaj sluit af met de opmerking dat zijn partij ook open staat voor andere oplossingen maar wel vindt dat er in ieder iets dient te gebeuren.

Foto: Pixabay/ulleo