Gemeente in de clinch met BVV ’63

BERGEN OP ZOOM – Opnieuw is er gedoe met voetbalvereniging BVV ’63. Het bestuur heeft een dwangsom opgelegd gekregen voor het houden van illegale feesten. Daarnaast dient de club een aantal openstaande rekeningen te voldoen. In het nieuwe seizoen zal de gemeente geen velden verhuren aan de vereniging.

Blijkbaar is door de gemeente geconstateerd dat er in de kantine van de voetbalclub trouwfeesten werden gehouden. Daar heeft BVV ’63 geen toestemming voor en het gaat ze nu flink geld kosten (7500 euro per keer) als ze dit toch blijven doen. Het komt bovenop een financieel conflict dat het bestuur heeft met de gemeente, die laat weten dat er nog voor ongeveer vier mille aan onbetaalde rekeningen open staat, onder meer voor huur van de sportvelden.

Meer schulden

Deze schuld was in handen gesteld van een rechtsdeurwaarder en de kantonrechter heeft besloten dat dit geld aan de gemeente betaald zal moeten worden. Er zijn dus ook geen nieuwe afspraken gemaakt voor het nieuwe voetbalseizoen als het gaat om het huren van velden. Daarnaast zijn er ook andere leveranciers van de club die nog geld van ze tegoed hebben, meldt een gemeentewoordvoerder. Die bedragen kon hij niet noemen, eenvoudigweg omdat ze daar niet bekend zijn.

Afbeelding: Pixabay/Gerd Altman