Gemeente niet blij met aantijgingen over meubilair en thuiswerkpremies

BERGEN OP ZOOM – De gemeente Bergen op Zoom is niet blij de vragen die raadslid Reinoud Krijnen (Samen0164) heeft gesteld over vermeende uitgaven aan meubilair en thuiswerkpremies voor ambtenaren. Beide aannames zijn niet waar, benadrukt gemeentewoordvoerder Peter van der Graaf. Hij verwijst de aantijgingen naar het rijk der fabelen, zo meldt Omroep ZuidWest.

Het raadslid stuurde eerder deze week een brief op poten naar het college van B&W. Krijnen zou naar zijn zeggen uit de media hebben vernomen dat “de investeringen in nieuw meubilair onverminderd doorgaan” en dat zou volgens hem niet passen bij de slechte financiële situatie van de gemeente. Woordvoerder Van der Graaf bestrijdt dit: volgens hem is er dit jaar nog geen euro aan nieuw meubilair besteed.

Daarnaast suggereert het Samen0164-raadslid in zijn brief, dat ambtenaren een premie van 500 euro per persoon hebben ontvangen als tegemoetkoming voor het thuiswerken. “Er is dit jaar aan helemaal niemand ook maar iets uitgekeerd”, zo benadrukt Van der Graaf tegenover ZuidWest.

De gemeentelijk woordvoerder zegt het te betreuren dat deze aannames als vaststaande feiten zijn verspreid en zodoende een onjuist en negatief beeld van de gemeentelijke organisatie zouden neerzetten.

Illustratie: Pixabay / Małgorzata Tomczak