Gemeente verkoopt grond voor ‘Strandgaper’ in de Markiezaten

BERGEN OP ZOOM – De gemeente heeft met Maas-Jacobs Vastgoed BV overeenstemming bereikt over de realisatie van een appartementengebouw ‘Strandgaper' in het woongebied de Markiezaten. Zowel wethouder van der velden als zijn collega Coppens zijn blij met dit resultaat.

Het markante woongebouw ‘Strandgaper’ krijgt een zonnige en groene uitstraling en is gesitueerd op het hoekperceel Zuiderdreef-Strandgaper-Kokkel, bij de entree van de Markiezaten en met uitzicht over het natuurgebied Dal van de Molenbeek. De verkoopovereenkomst van dit hoekperceel is deze namens de gemeente ondertekend door wethouder Patrick vd Velden en namens de ontwikkelaars door directeur Rene Maas en zijn zoon en mede-directeur Kris Maas.

'Verfrissend anders'

Wethouder van de Velden is blij met de ontwikkeling: “Het gebouw is verfrissend anders en voegt een kwaliteit toe aan de Markiezaten en Bergen op Zoom”. In het 3 – 5 woonlagen hoge woongebouw komen 42 koopappartementen met op de begane grond eigen overdekte parkeerplaatsen en daarboven een gemeenschappelijke daktuin. College-genoot Ad Coppens is eveneens gelukkig met de verkoop. Het brengt immers weer geld in het laatje van de gemeente. Wel benadrukt ook hij dat het niet alleen daarom mag gaan, een project dient wel van toegevoegde waarde te zijn.

Diversiteit

Wie op de hoogte gehouden wil worden kan zich op www.strandgaperbergenopzoom.nl daarvoor inschrijven. De officiële verkoop zal begin mei starten en de bedoeling is dat de woningen in de loop van 2019 worden opgeleverd. Volgens Van der Velden voegen de wat duurdere appartementen echt wat toe een de diversiteit van het aanbod in de gemeente. Er is volgens de bestuurder zelfs veel vraag naar woningen als deze.

Foto: Gemeente Bergen op Zoom

Artist Impression: Maas-Jacobs Vastgoed BV