Gewapende man (29) aangehouden

BERGEN OP ZOOM – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een gewapende Bergenaar (29) aangehouden. De man reed op een snorfiets en negeerde een stopteken. Na een korte achtervolging konden agenten de man oppakken in de Fabriekstraat. Hij bleek een vuurwapen op zak te hebben. Daarnaast droeg hij een tas met inbrekersgereedschap bij zich. Als klap op de vuurpijl bleek, dat de verdachte nog 4.000 euro had openstaan aan onbetaalde boetes.

Kort na middernacht zagen agenten de verdacht rijden op een snorfiets. De man had zijn verlichting niet aan. Omdat de agenten hem hierop wilden aanspreken gaven ze hem een stopteken. Dit stopteken werd door de man genegeerd en hij ging er vandoor. Na een achtervolging die leidde tot in de Fabriekstraat konden de agenten hem staande houden.

Alarmpistool

Omdat de man geen identiteitsbewijs kon overleggen, hebben de agenten hem gefouilleerd om erachter te komen of hij iets bij zich had waaruit zijn identiteit naar voren kon worden gehaald. Ze keken ook in de tas die hij bij zich had en daar troffen ze, buiten een aantal inbrekersgereedschappen, ook een alarmpistool aan. Alarmpistolen worden volgens de Wet aangemerkt als verboden vuurwapens. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant