Toch lichtjes in boom Sint Josephplein

BERGEN OP ZOOM – De reacties in eerdere artikelen spraken elkaar ronduit tegen, maar voor de ondernemers, omwonenden en bezoekers van de binnenstad is het natuurlijk goed nieuws: de boom op het Sint Josephplein is toch verlicht.

Het bleef op dit plein langer onverlicht dan in andere winkelstraten. Naar aanleiding van een vraag van een bewoner vroegen we na bij centrummanager Koert Vermeulen hoe dat zat. Hij liet weten dat deze boom en die naast de Synagoge verlicht zouden worden. Daar was Ondernemersvereniging Sterck over in gesprek met de gemeente. Via Voorlichting liet die echter weten dat er geen ambtenaar wat wist van dit voornemen.

Het leek dus te blijven bij twee armatuurtjes die ver uit elkaar aan twee zijden van het plein hingen. Blijkbaar zagen meer mensen in dat dit wel erg karig was. Begin deze week is de boom alsnog verlicht en zijn de donkere najaarsdagen er toch weer iets gezelliger op geworden in dat deel van de stad.

Update 1: Ook de boom naast de Synagoge is inmiddels verlicht, vernamen we van een buurtbewoner.

Update 2: Ook bij Restaurant De Hemel zijn ze blij. Mede-eigenaar Eddy Eddai laat weten: "Zelfs in de Moeregrebstraat hangt sfeerverlichting."