‘Goudbaard was brandstichting’

BERGEN OP ZOOM – De politie gaat ervan uit dat de brand in appartementencomplex aan de Goudbaard is aangestoken. Dat zegt Alwin Don, woordvoerder van de politie-eenheid Zeeland/West-Brabant. "Er stonden meerdere auto's in de parkeergarage in brand."

Volgens de politie zijn er tientallen auto's zwaar beschadigd door de brand. Een woordvoerder laat weten opzet zeker niet uit te sluiten. Er zijn meerdere brandhaarden aangetroffen en getuigen hebben jongens weg zien rennen. Bewoners vertellen dat vaker mis is in de parkeerruimte. Onlangs was er ook al brand en er is eveneens pas nog een auto gestolen. Er blijkt geen cameracontrole aanwezig.

Onderzoek

De politie is een onderzoek gestart. Forensische rechercheurs doen sporenonderzoek, agenten houden een buurtonderzoek en nemen getuigenverklaringen op.

Getuigen gezocht

De politie komt graag in contact met mensen die iets verdachts gezien of gehoord hebben rond het tijdstip van de brand of mogelijk eerder. Wie getuige is geweest of belangrijke informatie heeft, wordt nadrukkelijk gevraagd dit te melden bij de politie. Dat kan telefonisch, via 0900-8844.

Zie ook het fotoalbum van de brand en de opvang van de bewoners