Gratis op de foto tijdens de Betekenisweek

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Een jaar geleden vond de eerste Betekenisweek van het Moment Design Collectief plaats. Dat was een landelijke actie waarbij mensen met een ingrijpende ziekte de kans kregen even onbezorgd te genieten met die ene speciale persoon, die er altijd voor hen is. Bij dit collectief aangesloten fotografen verzorgden dat tijdens een speciale fotosessie. Door de vele ontroerende reacties is besloten dit jaar opnieuw vijftig fotosessies door heel Nederland weg te geven.

De Bergse Loes Rommens is één van de fotografen die opnieuw meedoet. Ook op haar maakte vorig jaar veel indruk. Ze hoefde dus niet lang na te denken over de vraag of ze opnieuw in actie wil komen; “Een ziekte maakt alles anders: je lijf, je toekomst, de manier waarop je naar de wereld kijkt. Als er in deze periode iets is om je aan vast te houden, dan zijn het wel de mensen die dicht bij je staan. Omdat alle aandacht op jou, als zieke gericht is, komt het er vaak niet van om deze mensen  te vertellen hoeveel ze voor je betekenen. Tijdens de Betekenisweek maken we hier ruimte voor, waardoor de mooiste momenten ontstaan, van schaterlach tot tranen van geluk. Heel speciaal.”

Mooie momenten

In de week van 1 tot en met 7 oktober geven de fotografen van het Moment Design Collectief gezamenlijk 50 gratis fotosessies cadeau aan mensen met een ingrijpende ziekte. Zij fotograferen iemand met die ene speciale persoon die er gedurende zo’n moeilijke deze periode steeds weer is. Dat kan een partner zijn maar ook een kind of een ouder, vriend of vriendin.

Met het hele gezin op de foto kan natuurlijk ook. En er mag breeduit gelachen worden maar het hoeft niet. Moment Design fotografen leggen mensen graag zo natuurlijk mogelijk vast. Het liefst buiten, op een mooie of bijzondere locatie met natuurlijk licht. Ze doen niet aan poseren of gemaakt lachen. In plaats daarvan stellen ze vragen die je aan het denken zetten. Samen haal de mooie herinneringen op en maak je ondertussen weer nieuwe. Er is ruimte voor elk gevoel, elke emotie. “Het gaat niet om de ziekte, maar om wat er tussen jullie is en altijd zal zijn. Het wordt onvergetelijk!” voorspelt Rommens.

Jezelf en/of een ander er voor aanmelden kan tot 17 september via deze link.

Foto: Karin Verhoog – Moment Design Collectief