Groen licht voor nieuwe invulling voormalig V&D-pand

BERGEN OP ZOOM – Binnenkort gaat de herinrichting van het voormalige V&D-gebouw dan toch echt beginnen. De BVR Groep uit Roosendaal kocht het pand eind vorig jaar en heeft toestemming gekregen er een mix van wonen en winkelruimte van te maken. Op donderdag 11 juli is er een inloopavond voor omwonenden en belangstellenden.

Het plan is inmiddels ook door de Welstands- en Monumentencommissie in hoofdlijnen akkoord bevonden. Nu kan er dus verbouwd gaan worden. De mix van wonen en commerciële ruimtes op de begane grond kan de goedkeuring van de gemeente wegdragen. Het sluit aan bij de ambitie de binnenstad te verlevendigen, door het aantal vierkante meters winkelruimte te verminderen en andere (woon)bestemmingen mogelijk te maken. Wel blijft de begane grond deel van wat heet het ‘kernwinkelgebied’ van de binnenstad. Al met al verdwijnt er desondanks ongeveer 7000 m2 winkeloppervlak nu de etages erboven een andere bestemming krijgen.

Uiterlijk

Er komen in het voormalige warenhuis maximaal 45 appartementen, die allemaal een eigen parkeerplaats krijgen in de kelder. Hier worden tevens bergingen gerealiseerd. Het hele pand wordt hiervoor grondig aangepakt, maar de karakteristieke elementen en kolommenstructuur van de gevel blijven zo veel mogelijk intact. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer de het project afgerond zal zijn. Er moet onder meer nog een korte bestemmingsplanprocedure doorlopen worden, alvorens BVR kan starten met de sloop-en saneringswerkzaamheden.

Binnenlopen

De informatieavond van donderdag 11 juli wordt gehouden in het oude V&D pand aan de Stationsstraat 1 te Bergen op Zoom. Omwonenden en belangstellenden kunnen tussen 19.00 en 21.00 uur vrij inlopen en de voorlopige plannen inzien. Er zijn dan zowel mensen van BVR VastgoedOntwikkeling BV als de architect en vertegenwoordigers van de gemeente aanwezig om de plannen toe te lichten en vragen te beantwoorden.

artist impression (uitsnede): BVR / Gemeente BoZ