Hans Ensing stopt in 2020 als voorzitter raad van bestuur Bravis

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL – De Raad van Toezicht van het Bravis ziekenhuis heeft vandaag laten weten dat in 2020, na dertig jaar trouwe dienst, Hans Ensing afscheid neemt van het ziekenhuis. Hij wordt daarna opgevolgd door Bianca Mennema-Vastenhout.

Ensing begon bij het toenmalige Lievensberg en werd hoofdbestuurder na de fusie die tot het huidige Bravis ziekenhuis leidde. De Raad van Toezicht en de ziekenhuisorganisatie zijn hem zeer dankbaar, meldt een persbericht. In die jaren heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de lokale, (boven)regionale en landelijke ziekenhuiszorg, waarbij hij steeds zocht naar samenwerking met interne en externe betrokkenen – zo valt te lezen.

Veel gerealiseerd

De bestuurder heeft niet alleen de fusie mede begeleid maar realiseerde ook meerdere omvangrijke verbouw- en nieuwbouwprojecten. Daarnaast droeg hij bij aan de oprichting van de integrale geboortezorg in Qocon en aan het Regionaal Elektronisch Netwerk met samenwerking op ICT-gebied. Op landelijk niveau bracht hij ziekenhuizen samen als bestuurslid van de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen en als voorzitter van de Samenwerkende Chipsoft Ziekenhuizen.

Op donderdag 1 oktober 2020 zal het Bravis ziekenhuis afscheid van hem nemen. Op dezelfde dag neemt het huidig lid Raad van Bestuur mevrouw drs. Bianka Mennema-Vastenhout het roer over. In januari 2020 start een wervingsprocedure voor een tweede bestuurder, naast de nieuwe voorzitter.