Harddrugs aangetroffen tijdens integrale controle

BERGEN OP ZOOM / HOOGERHEIDE / PUTTE – Politieteam Bergen op Zoom hield donderdagmiddag en -avond een grote verkeerscontrole op verschillende plaatsen in Bergen op Zoom en de regio, in samenwerking met politiezone Noord en de Belastingdienst. De aandacht ging vooral uit naar zaken die in verband gebracht kunnen worden met high impact crimes zoals woninginbraken, straatroof en overvallen.

In de middag werd gecontroleerd in Bergen op Zoom op de Olympialaan en de Wouwsestraatweg, en in Hoogerheide op de Scheldelaan en de Huijbergsebaan. ’s Avonds was er een controleplaats aan de Putseweg en Langeweg. Op de Olympialaan werd een 20-jarige man uit Hoogerheide aangehouden. Hij had 62 ponypacks met vermoedelijk harddrugs en 16 blokjes hasj in zijn auto liggen.

Tijdens de controles zijn bekeuringen ook uitgedeeld voor diverse verkeersovertredingen. Er werden openstaande boetes betaald en een ongewenste vreemdeling is overgedragen aan de Vreemdelingendienst. De Belastingdienst legde beslag op meerdere auto’s en heeft voor duizenden euro’s belastingschulden geïnd.

Veiligheidsgevoel verbeteren

Vanwege de enorme impact op slachtoffers heeft de politie een speciale werkwijze voor de aanpak van woninginbraken, straatroof en overvallen. Deze misdrijven gaan vaak gepaard met bedreiging en geweld en tasten heel direct het veiligheidsgevoel van mensen aan. Deze high impact controles dragen niet alleen bij aan het opsporen en aanhouden van verdachten maar hebben ook een preventieve werking. Er wordt vanuit strategische plekken gelet op afwijkend gedrag bij verkeersdeelnemers om zo verdachte personen te signaleren. Tevens worden controles uitgevoerd op onder andere de Opiumwet, de wet Wapens en Munitie en openstaande vonnissen.

Bron: Politie.nl / Foto: Politieteam Bergen op Zoom