Help mee in de zoektocht naar een nieuwe burgemeester

De gemeente Bergen op Zoom wil graag de inwoners betrekken bij de zoektocht naar een nieuwe burgemeester. De vertrouwenscommissie in Bergen op Zoom die de taak heeft de beste burgemeester voor de gemeente te vinden, wil ook graag dat de Bergenaren meedenken over de nieuwe eerste burger.

Vanaf vandaag kunnen inwoners invloed uitoefenen op de keuze door middel van een enquête die eenvoudig in te vullen is via de website van de gemeente:

Onder de mensen die op de enquête reageren, worden zes ‘meet & greets’ met de nieuwe burgemeester verloot.

De enquête is opgesteld omdat de gemeenteraad het belangrijk vindt dat inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners hun mening geven over de persoon die het boegbeeld van Bergen op Zoom moet worden.

De input uit de enquête wordt gebruikt bij het opstellen van de zogenoemde profielschets. Die beschrijft welke eigenschappen en kwaliteiten de nieuwe burgemeester moet hebben.

De huidige burgemeester, Frank Petter, maakte enkele maanden geleden bekend dat hij per 1 juli 2023 stopt als burgemeester van Bergen op Zoom. Na het zomerreces is een vertrouwenscommissie die bestaat uit fractievoorzitters uit de gemeenteraad, de griffier, de gemeentesecretaris en wethouder Dominique Hopmans, aan de slag gegaan om voorbereidingen te treffen voor de zoektocht naar een nieuwe burgemeester.

Enquête invullen

Het invullen van de enquête kost een paar minuten tijd en is in te vullen tot en met donderdag 24 november. Daarna worden de gegevens verwerkt in de profielschets die op woensdag 14 december klaar moet zijn. Dan komt namelijk de Commissaris van de Koning in Noord-Brabant, Ina Adema, de schets in ontvangst nemen en wordt de vacature opengesteld.