Hennepkwekerij aan Noordhil geruimd

BERGEN OP ZOOM / ZUIDWEST-BRABANT / THOLEN – Woensdag heeft het hennepteam de Markiezaten van de politie weer enkele adressen in de regio bezocht in verband met vermoedelijke hennepkweek. Ook in Bergen op Zoom was het weer prijs.

In een woning aan de Noordhil te Bergen op Zoom werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen op de zolder van de woning. In totaal stonden er 100 hennepplanten. Het onderzoek wijst erop dat er eerdere oogsten uit deze hennepkwekerij zijn behaald. De elektriciteit werd frauduleus verkregen. Daarom is besloten de woning van het energienetwerk af te sluiten.

Vernietigd

Ook in Willemstad was het raak. Hier werden twee kwekerijen opgerold. In Tholen werd in een woning eveneens een kwekerij aangetroffen die illegaal stroom aftapte. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Degenen die niet werden aangetroffen zullen nog worden verhoord en moeten zich op een later tijdstip bij de rechter verantwoorden. De inbeslaggenomen goederen, met een waarde van enkele tienduizenden euro’s, en de hennepplanten met een geschatte straatwaarde van 57.500 euro zijn inmiddels vernietigd.

Bron: Politie.nl / afbeelding: Herbal Hemp / Pixabay