Hennepkwekerij Rozenstraat ontdekt na tips omwonenden

Fotobijschrift: De Rozenstraat in Tuinwijk. In deze straat is gistermiddag een voormalige kwekerij opgerold.

BERGEN OP ZOOM – Aan de Rozenstraat is gistermiddag een hennepkwekerij opgerold. De kwekerij was inmiddels buiten gebruik, agenten troffen wel een kilo gedroogde henneptoppen aan. Bij de inval in de hennepkwekerij, die was ondergebracht in een woonpand, is niemand aangehouden. Het gebouw bleek onbemand.

De politie viel rond half drie 's middags het pand binnen, na tips vanuit de omgeving. Ook elders in de regio zijn invallen gedaan: de avond ervoor is een hennepkwekerij aan de Parklaan in Putte geruimd, waar 410 planten zijn aangetroffen. Ook bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. Ook hier was niemand thuis, de spullen zijn in beslag genomen.

Gevaar voor omwonenden

Beide invallen zijn gedaan na tips van buurtbewoners. Een hennepkwekerij in de wijk kan gevaar opleveren voor de buurt, zo stelt de politie. "Er kan namelijk gemakkelijk brand ontstaan door kortsluiting." Ook komt het regelmatig voor dat er lekkages ontstaan in een kwekerij. Daarom adviseert de politie om alert te zijn op signalen die kunnen duiden op een kwekerij: "U kunt een kwekerij herkennen doordat er vaak een penetrante hennepgeur rondom een pand hangt." Komt er een zoemend geluid uit het pand komen en zijn ramen beslagen of afgeplakt? Of gaan gaan de gordeijnen nooit open? Dan is de kans groot dat er iets aan de hand is. "Heeft u het vermoeden dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij in werking is? Laat het dan weten aan de politie", luidt het advies.

Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant