Nieuwe locatie Bergse Dumphal markeert 35 jaar familiebedrijf

BERGEN OP ZOOM – De verhuis had heel wat voeten in de aarde, als is het hemelsbreed maar een paar honderd meter. Na de nodige procedures, een flink bouwtraject en een nieuw in te richten pand kon op vrijdag 19 februari dan toch eindelijk de nieuwe winkel worden geopend. De familie Van Hooydonk is enorm trots op hun Bergse Dumphal aan de Van Konijnenburgweg.

Door: Mireille Hoetelmans

"Zo’n 35 jaar geleden opende mijn vrouw een curiosawinkeltje aan de Zuidmolenstraat, daar is het allemaal begonnen", vertelt Ger van Hooydonk. Ze verloochenen dat verleden bepaald niet. Integendeel, een levensgrote afbeelding op een van de muren in het gloednieuwe pand toont trots waar de roots van dit bedrijf liggen. Wanneer je deze foto bekijkt zie je de veranderingen die de stad onderging daarna. Nog geen 35 jaar geleden keek je vanuit de Zuidmolenstraat zo op de achterkant van de toenmalige Luxor en was er van tussenliggende bebouwing nog helemaal geen sprake. Er is sinds die tijd veel gebeurt, ook voor dit familiebedrijf.

Na ongeveer tien jaar was de winkel in het centrum volledig uit zijn jasje gegroeid. Ze verhuisden naar de Boutershemstraat. Ger had inmiddels zijn baan opgegeven, om samen met zijn vrouw de zaak op te bouwen. "Nooit was ie thuis, zeven dagen per week en altijd maar werken. Vakantie hoefden wij niet. Wat je niet kent, kun je niet missen. Dit is ons leven", aldus mevrouw van Hooydonk.

Nieuwbouw

Drie jaar geleden ontstonden de plannen voor het nieuwe pand aan de Konijnenburgweg en na heel wat papierwerk en procedures kon er in september 2015 daadwerkelijk begonnen worden met bouwen. Peter, de zoon van Ger, heeft logischerwijs soms een wat andere kijk op de bedrijfsvoering dan zijn vader. Zo gaan die dingen. Als opvolger heeft hij met zijn betrokkenheid en vernieuwende invalshoeken natuurlijk de intentie om dit familiebedrijf nog jaren voort te zetten. Inmiddels werkt de gehele familie in het bedrijf en gezamenlijk openden zij trots een nieuwe winkel, waar zelfs al weer een volgende generatie rondloopt en helpt.

Foto's: Mireille Hoetelmans