Hennepkwekerijen aan Palingstraat en Irissenveld opgerold

BERGEN OP ZOOM – De politie heeft dinsdag twee hennepkwekerijen en een hennepdrogerij opgerold. Deze waren ontdekt in woningen aan de Palingstraat en het Irissenveld. Daarbij bleek bovendien gerommeld te zijn met elektriciteitsaansluitingen. De hennepvoorraad is inmiddels vernietigd en de bewoners zijn meegenomen voor verhoor.

Palingstraat

In de Palingstraat hadden bewoners een slaapkamer en de zolder als hennepkwekerij ingericht. Het ging in totaal om 300 hennepplanten. De elektriciteit voor het gebruik van de hennepkwekerij werd gemanipuleerd maar was niet illegaal afgenomen.

Irissenveld

In een woning aan het Irissenveld zat hennepkwekerij, verdeeld over 2 ruimtes met daarin 295 hennepplanten waarbij de elektriciteit illegaal is afgetakt. De bewoner was op het moment van de inval niet aanwezig. Op een weede adres in dezelfde straat zat een hennepdrogerij. Onderzoek wees uit dat deze drogerij al langere tijd in gebruik was. Ook hier was er gerommeld met de elektriciteitsmeter. In de woning zijn twee personen (24 en 26 jaar) aangehouden. Het duo is door de politie achter slot en grendel gezet.

Vernietigd

De panden waarbij illegaal elektriciteit werd afgenomen zijn afgesloten van het energienetwerk. Alle verdachten moeten zich voor de rechter verantwoorden wegens overtreding van de Opiumwet. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de kwekerij en de drogerij laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn alle kweekmaterialen en hennepplanten vernietigd.

Overlast en brandgevaar!

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze wietplantages leveren vaak stankoverlast, lekkages en brandgevaar op. Bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant